Yaskawa dag met Robotdemonstratie op 26-4-2012

Op 26 april 2012 organiseren wij samen met onze partner MCA een “Yaskawa-dag”. Als locatie is gekozen voor het historische station van de ZLSM (zuid limburgse stoomtreinmaatschappij) in Simpelveld (Stationstraat 20-22,  6369 VJ  Simpelveld) . Onze moderne producten worden getoond tegen het decor van een echte historische stoomtrein met een heel luxe rijtuig. Een unieke combinatie van ‘oud en nieuw’ dus.

Er is ‘vrije inloop’ tussen 13.00 en 19.00 uur. Om 15.00 uur is er in de restauratie een lezing (duur ca. 45 minuten) over mogelijkheden tot reductie van electrische energie in industriële omgeving.

Deze dag staat in het teken ‘Yaskawa terug in Nederland’ en in het teken van moderne aandrijftechniek. Het thema is vooral het het verhogen van flexibiliteit in bedrijfsvoering door het inzetten van geavanceerde aandrijftechnieken en robots.

Klik hier voor het persbericht.

Unieke robotcel
Zeker uniek op die dag is de demonstratie van een twee-armige robotcel van Robomotive.  Deze cel bestaat uit een industriële humanoïde (mensachtige) robot van Yaskawa Motoman in combinatie met 3D vision. Deze robot kan  producten herkennen en oppakken vanuit bulk en er vervolgens onder andere assemblagehandelingen mee verrichten. Hierdoor kan de cel ingezet worden op plaatsen waar robotisering tot nu toe technisch en/of commercieel nog niet haalbaar was.

Yaskawa producten
Op deze dag willen wij technici in de regio informeren over de mogelijkheden van onze Yaskawa motion producten (frequentieregelaars en servoregelaars) en laten kennis maken met onze organisatie om de service rondom onze producten continu te waarborgen.

Zo zullen opstellingen te zien zijn met de nieuwste frequentieregelaars waarin ook besturing geprogrammeerd kan worden, met waterdichte frequentieregelaars, met moderne servoregelaars en met de allernieuwst ‘matrix’ regelaar waarmee terugvoeden naar het net ‘kinderspel’ wordt.
Verder zal er een opstelling zijn van fa. Frakol met energiereducerende zaken voor de industrie (o.a. cos phi verbetering, peak-shaving meting en energiezuinige TL verlichting) en een opstelling met planetaire- en coaciale tandwielkasten.

YASKAWA is marktleider op het gebied van Motion & Drives. Met een productie van 1,5 mln. frequentieregelaars en 1 mln. servosystemen per jaar, behoort YASKAWA tot de
absolute top in de wereld op het gebied van Motion & Drives. Daarnaast staat YASKAWA
bekend om de kwaliteit en betrouwbaarheid van haar producten.

Met ingang van april 2012 is Motion Control Automation B.V. (MCA) verantwoordelijk voor de verkoop en service van de Motion & Drives producten in Nederland. MCA heeft een zeer
uitgebreide voorraad frequentieregelaars tot wel 160 kW en beschikt over een eigen
helpdesk die 24/7 bereikbaar is voor calamiteiten.

Energiebesparing
Omdat onze producten een grote rol kunnen spelen in het actuele beleid van energiereductie in de industrie wordt er door Jo Huppertz op die dag om 15.00 uur een lezing gegeven (ca. 45 minuten) die ingaat op praktische zaken rondom  ‘reductie van elektrisch energieverbruik door ketenoptimalisatie’.

Aanmelden
Aanmelden is wenselijk. In verband met organisatie weten wij graag hoeveel mensen er komen. Aanmelden kan eenvoudig door het sturen van een e-mail naar yaskawa@huppertz.nl . Vermeld even naam / bedrijfsnaam en met hoeveel mensen jullie willen komen.
Uiteraard is het geen probleem als op de dag zelf nog mensen (mee)komen.