De Commandeursmolen kiest voor Huppertz

De Commandeursmolen, gelegen in Mechelen (Zuid Limburg) is een historische molen waarin tegenwoordig de combinatie van ambachtelijkheid en moderne techniek als ‘broer en zus’ naast elkaar gaan.
Geautomatiseerde productielijnen en mengketels, gekoppeld aan ambachtelijke maaltechniek op stenen. Glimmend RVS naast eeuwenoud eiken. Geavanceerde instrumentatie in een historische omgeving. Leveringen op maat naast standaard assortiment. Grote batches, maar ook kleine. Biologisch, en niet-biologisch. Het is deze synthese van ‘tegenstellingen’ waaraan de Commandeursmolen zijn kracht ontleent.

Vanaf begin jaren ’90 is de Commandeursmolen een trouwe klant van Huppertz technical services b.v. Het betreft inmiddels een relatie die berust op een intensieve samenwerking, samen denken en samen realiseren.
In de loop der jaren is de molen door Huppertz technical services b.v. volledig geautomatiseerd. De molen is voorzien van diverse PLC systemen met remote I/O (Omron), veel frequentiegestuurde aandrijvingen (Yaskawa) en diverse touch-panels (ESA). De bediening van de hele molen is gecentraliseerd en de batches kunnen vanuit opgeslagen recepten worden opgestart. Om de hoge servicegraad te kunnen waarborgen is er zelfs een mogelijkheid gerealiseerd om op afstand de molenbesturing te kunnen benaderen, een diagnose te kunnen maken en zelfs te kunnen ingrijpen.

Om de beschikbaarheid van de installatie hoog te houden wordt er bij uitbreidingen steeds gekozen voor hoge kwaliteit van de hardware. De keuze voor Yaskawa frequentieregelaars is dus niet vreemd.

Wij komen graag en vaak in de Commandeursmolen. De variatie in opdrachten is groot, het werk uitdagend en de werksfeer leuk. Het is een heel professioneel en flexibel bedrijf dat tot in de haarvaten is toegerust om de klant een eerlijk product te leveren. In deze strategie herkennen wij ons volledig.

www.commandeursmolen.nl