Onderwijs kiest voor Huppertz

Al sinds 2000 heeft Huppertz technical services b.v. goede relaties met regionaleonderwijsinstellingen. Deze relatie uit zich onder andere in het (om)bouwen van practicumopstellingen, het leveren van instructiemodellen en het geven van (gast)colleges.

Voor Zuyd werd in het verleden de pompenproefstand omgebouwd naar frequentiegeregelde aandrijvingen en werden diverse servo-aandrijvingen geleverd en geïmplementeerd in het automatiseringslab. Naast het leveren van aandrijvingen verzorgt Huppertz technical services b.v. sinds 2004 de lessen ‘electrische aandrijftechniek / elektrotechniek aan 2e jaars werktuigbouwkundigen bij hogeschool Zuyd.

Voor de techniek afdeling van Arcus ontwikkelt, bouwt en levert  Huppertz technical services b.v. regelmatig proefopstellingen en instructiemodellen.

Het Arcus college, dat naast de reguliere MBO opleiding ook volwassenonderwijs verzorgt, hecht veel waarde aan nauw overleg met het bedrijfsleven. Hiermee probeert men bij de implementatie van plannen de focus op vakmanschap te leggen.

Om de studenten vertrouwd te laten worden met de moderne technieken en de wijze van bedrijfvoering en onderhoud, heeft men veel behoefte aan goed contact met het bedrijfsleven.

Huppertz technical services b.v. overlegt regelmatig met vertegenwoordiging van de techniekafdeling van Arcus over de ontwikkelingen in de industrie en over nieuwe technieken.

Samen zijn diverse proefopstellingen ontwikkeld. Enkele voorbeelden van gerealiseerde opstellingen zijn:

  • Servo-aandrijving met positioneermodule. (exacte positionering van een product)
  • Camera systeem met goed- en afkeurroutine (het automatisch beoordelen van een product)
  • Frequentieregeling met PI(D) luchtdrukregeling (het automatisch regelen van een proces)
  • PLC instructiemodel (8 opstellingen) t.b.v. het klassikaal geven van instructies met de laatste nieuwe Siemens PLC’s.

Siemens PLC instructiemodel:

Na intensief overleg is een instructiemodel ontwikkeld waarbij de student kan oefenen met de nieuwe Siemens PLC. Bij de ontwikkeling van het model is vooral gekeken naar de functies in het model. Het is van belang dat de student niet alleen kennis op doet met de digitale in- en uitgangen van de PLC (aan/uit schakelen) maar vooral ook met de verwerking van analoge (meet)waarden. Uiteraard is het tegenwoordig ook belangrijk dat procesgegevens helder en eenvoudig worden uitgewisseld met de operator. Daarom is ook een touch-screen in de modellen geïmplementeerd.